Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustáros tarjasült szalvétagombóccal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Sülthöz:

  • 80 dkg tarja
  • 3 evőkanál mustár
  • bors
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál ételízesítő

Elősütéshez:

  • 2 dl olaj

Szalvétagombóchoz:

  • 4 darab zsemle
  • 4 dkg vaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 tojás
  • 2 dl tej
  • 20 dkg finomliszt
  • só
  • bors

Elkészítése

Sült:

A hagymákat megtisztítjuk és feldaraboljuk.

A húst 4 nagyobb szeletre vágjuk és mindkét oldalát bekenjük mustárral, majd hagyjuk állni jó fél órát (több ideig is lehet).

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd a húsok mindkét oldalát átsütjük, végül papírtörlőre szedjük.

Egy nagy edénybe átöntjük a megmaradt olajat és erre tesszük rá a hagymákat. Kevergetjük amíg arany színű nem lesz, ekkor beletesszük a hússzeleteket, majd annyi vízzel felöntjük, ami jól ellepi. Borssal és ételízesítővel fűszerezzük és fedő alatt puhára pároljuk. Ha kell, akkor pótoljuk a vizet alatta.

Ha a hús megpuhult, akkor a szaftból kiszedjük és a visszamaradt hagymás szaftot botmixerrel pürésítjük. Ezután visszatesszük a húsokat és az egészet összeforraljuk.

Szalvétagombóc:

A zsemléket kis kockákra vágjuk és forró sütőben megpirítjuk.

A vajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a finomra aprított petrezselyemzöldet.

A tojásokat a tejjel és a liszttel csomómentesre keverjük, közben sózzuk és borsozzuk, majd hozzáadjuk a dinsztelt hagymát a zsemlekockákkal. Alaposan összekeverjük a masszát.

A zsemlés masszát 1 rúddá vagy 2 egyenlő részre osztva, rúd alakúra formálva kiolajozott tepsibe, olajjal megkent fóliára tesszük. Feltekerjük és 180 fokon kb 20-25 percig sütjük.

A fóliát levéve addig sütjük, amíg el nem kezd pirulni a teteje. Kihűlve, szeletekre vágva a szaftos hússal tálaljuk.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/mustaros-tarjasult-szalvetagomboccal/