Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Mustárral és ketchuppal pácolt, rántott szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • só ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • ketchup ízlés szerint
  • mustár ízlés szerint

Panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

Sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A húst szeletekre vágjuk, majd vékonyra kiklopfoljuk.

Minden szeletet sózunk és borsozunk, majd megkenjük mustárral és ketchuppal. Egy tálban letakarva a hűtőbe tesszük 1-2 éjszakára.

A panírozás a megszokott módon zajlik. A szeleteket először lisztbe, majd felvert tojásba, végül zsemlemorzsába mártjuk.

A panírozás után mehet a forró olajba, ahol takarék lángon sütjük.

Papírtörlőn pihentetjük, ahol a felesleges olaj lecsepeg róla.

Köretnek burgonyasalátát készítettem mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/mustarral-es-ketchuppal-pacolt-rantott-szelet/