Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg oldalas (húsos)
  • 250 ml szójaszósz
  • 9 gerezd fokhagyma
  • 5 tk római kömény
  • 3 tk chilipehely (szárított paprika)
  • 3 ek olaj
  • 6 darab újhagyma (vöröshagyma apróra vágva)
  • 3 dl narancslé
  • 3 ek méz
  • 1 reszelt narancshéj (elhagyható)
  • 1 reszelt citromhéj (elhagyható)
  • 1 reszelt lime héj (elhagyható)


Elkészítése:

Az oldalast felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd a szójaszósz felével (kb. 1,3 dl), 3 gerezd apróra vágott fokhagymával, 2 ek római köménnyel és 1 tk chilivel felforraljuk. Ezután fedő alatt 2 órán át gyöngyöztetjük, míg a hús meg nem puhul. Az étolajat közepes lángon felforrósítjuk, a maradék római köményt és chilipelyhet fél percig pirítjuk benne, majd amikor illatozni kezdenek, hozzáadjuk a maradék apróra vágott fokhagymát és az újhagyma fehér részét (vagy az apróra vágott vöröshagymát), és 2-3 percig pároljuk.

Ezután felöntjük a maradék szójaszósszal és a narancslével, hozzáadjuk a mézet, és 10-15 perc alatt sziruposra főzzük. Közben a sütőt grillfokozatra állítjuk, és előmelegítjük 200 °C-ra. A lecsepegtetett húst egy alufóliával kibélelt sütőedénybe tesszük, a tetejét bevagdossuk, majd alaposan átkenjük a narancsszósszal, majd 3-4 percig sütjük, míg a szósz bugyogni nem kezd.

A sütőből kivéve a húst egy tányérra helyezzük, meglocsoljuk a maradék szósszal. Tálalás előtt megszórjuk az újhagyma apróra vágott zöld részével és a reszelt citrushéjakkal.
[box style=”info”]Oldalas kicsit másképp…[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/narancsos-oldalas/