Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 4 szelet csont nélküli sertéskaraj egy narancs leve és reszelt héja só fekete bors 2 gerezd fokhagyma lestyán 1,5 dl olaj Elkészítése: A húst leöblítjük, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, az összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, majd öntünk rá annyi olajat, hogy ellepje. Ezután betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk. A narancs levét kifacsarjuk, egy csipetnyi szerecsendióval […]

Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
2 adag
Csimasz
Beküldte: 2016.04.24.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • egy narancs leve és reszelt héja
  • fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • lestyán
  • 1,5 dl olaj


Elkészítése:

A húst leöblítjük, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, az összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, majd öntünk rá annyi olajat, hogy ellepje. Ezután betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk.

A narancs levét kifacsarjuk, egy csipetnyi szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivéve a húst kizsírozott jénaiba tesszük, megszórjuk a lestyánnal, majd a narancs levével, illetve reszelt héjával leöntve, alufóliával lefedve puhára pároljuk közepes hőfokon.

Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy ujjnyira ellepje a húst.

Jó étvágyat! 🙂
[box style=”info”]Petrezselymes burgonyával köretként nagyon finom.
Mielőtt kivenném a sütőből, még szórók rá néhány szelet narancsot, mert nagyon dekoratív így és étvágygerjesztő, főleg, ha párolt sárgarépával párosítjuk.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Csimasz
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is