Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Narancsos sertés recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 4 szelet csont nélküli sertéskaraj
  • egy narancs leve és reszelt héja
  • só
  • fekete bors
  • 2 gerezd fokhagyma
  • lestyán
  • 1,5 dl olaj


Elkészítése:

A húst leöblítjük, kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk, az összenyomott fokhagymával bedörzsöljük, majd öntünk rá annyi olajat, hogy ellepje. Ezután betesszük a hűtőbe és állni hagyjuk.

A narancs levét kifacsarjuk, egy csipetnyi szerecsendióval és fahéjjal ízesítjük. A hűtőből kivéve a húst kizsírozott jénaiba tesszük, megszórjuk a lestyánnal, majd a narancs levével, illetve reszelt héjával leöntve, alufóliával lefedve puhára pároljuk közepes hőfokon.

Épp csak annyi vizet tegyünk hozzá, hogy ujjnyira ellepje a húst.

Jó étvágyat! 🙂
[box style=”info”]Petrezselymes burgonyával köretként nagyon finom.
Mielőtt kivenném a sütőből, még szórók rá néhány szelet narancsot, mert nagyon dekoratív így és étvágygerjesztő, főleg, ha párolt sárgarépával párosítjuk.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/narancsos-sertes/