Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Natúr szelet pirított gombával és rizzsel recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6 szelet sertéskaraj
  • 50 dkg csiperke gomba
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • őrölt bors
  • bazsalikom
  • liszt,
  • kevés étolaj a sütéshez,
  • rizs , amit zöldségesen készítünk el


Elkészítése:

A karaj szeleteket vékonyra kiklopfoljuk, mindkét oldalát kicsit megszórjuk sóval, de lehet fokhagyma-granulátummal is. A lisztet,( kb. 10 dkg), a borssal összekeverjük egy tálkában, s beleforgatjuk a hússzeleteket.

Az olajat felhevítjük és egyenként a hússzeleteket mindkét oldalán hirtelen megpirítjuk. Kivesszük, majd ugyanebben a zsiradékban a felszeletelt gombát, a vöröshagymával megdinszteljük, majd jó ropogósra sütjük.

Ha ez kész, rárakjuk az apróra vágott fokhagymát, bazsalikomot, esetleg még petrezselymet, majd az egészet összekeverjük. A hússzeleteket úgy tálaljuk, hogy a tetejükre halmozunk ebből a raguból.
[box style=”info”]Én szoktam még paradicsom-karikákat, vagy még cukkinit apróra kockázva hozzáadni, így még szaftosabb, gazdagabb lesz.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/natur-szelet-piritott-gombaval-es-rizzsel/