Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Nelly szelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 16 szelet sertéskaraj
  • 45 dkg sajt
  • 200 ml tejszín
  • 15 dkg bacon
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors
  • csipet szerecsendió
  • 1 teáskanál aprított petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál étkezési keményítő
  • 1 kávéskanál vaj (vagy bármilyen zsiradék a kenéshez)

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk és mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. A sajtot lereszeljük.

Egy jénait vagy tűzálló tálat vékonyan kienünk a zsiradékkal.

A sajtból félreteszünk 8-10 dekányit, a többit a hússzeletekkel rétegezve beletesszük a jénaiba. A tetejére sajt kerüljön, amit kirakunk baconnel.

A félretett sajthoz hozzáadjuk a petrezselymet, a tejszínt, az étkezési keményítőt (vagy helyette lisztet), sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval ízesítjük, majd összekeverjük és a szalonna peremét körbeöntjük vele. Így megakadályozzuk, hogy a bacon sülés közben felpöndörödjön és a végén egy ízletes sajtszószt is kapunk!

A jénai tetejét letakarjuk alufóliával és 200 fokra melegített sütőbe téve 40-45 percig sütjük, majd levesszük a tetejét vagy az alufóliát és még kb 20 percig pirítjuk.

Miután elkészült legalább 8-10 percig pihentetjük, ezután szépen szeletelhető és a képződött ízletes sajtszósz is folyékony marad.

Bármilyen sültekhez illő körettel tálalható, jómagam rizibizit készítettem mellé.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/nelly-szelet/