Elkészítése
Kevés olajban üvegesre pároljuk az apróra vágott hagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot. Sóval és borssal ízesítjük, és lassú tűzön tovább pároljuk. Ezután hozzákeverjük a paradicsompürét és a kakukkfüvet, majd kevés borral felengedjük. A mártást sűrűre főzzük.
Közben a hússzeleteket enyhén kiveregetjük, megsózzuk, majd lisztbe, felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk. Az így elkészített húsokat olajban aranybarnára sütjük.
A kisütött hússzeleteket tűzálló tálba fektetjük, mindegyikre egy vékony szelet sajtot helyezünk, majd meglocsoljuk a sűrű mártással. Végül egy-egy szelet sajttal lefedjük a húsokat. A tálat forró sütőbe tesszük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a húsokra.

