Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Oldalas fűszeres pácban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az oldalas fűszeres pácban igazi klasszikus, amelynek titka a hosszú pácolás. Az omlósra sült hús és a vele együtt készült gomba-hagyma párosítás tartalmas és ízletes fogást ad. Ideális választás hétvégi ebédhez vagy családi összejövetelre.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
5 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Sikli Timi
Beküldte: 2020.08.16.

Hozzávalók

Páchoz

Elkészítése

A páchoz az olajat összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. A feldarabolt oldalast beleforgatjuk, majd lefedve, hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.

Másnap a bepácolt húst tepsibe tesszük, és meglocsoljuk a visszamaradt páclével. A lila hagymát vastag szeletekre vágjuk, a gombát megmossuk, és a hús tetejére szórjuk.

A tepsit alufóliával szorosan lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon másfél órán át pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a hús kívül ropogós nem lesz, a gomba és a hagyma pedig szépen megpirul.

Tipp

A páchoz tehetünk kevés mustárt vagy szójaszószt is, ettől még karakteresebb lesz az íze. Krumplipürével vagy friss kenyérrel tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Sikli Timi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is