Elkészítése
A páchoz az olajat összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. A feldarabolt oldalast beleforgatjuk, majd lefedve, hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.
Másnap a bepácolt húst tepsibe tesszük, és meglocsoljuk a visszamaradt páclével. A lila hagymát vastag szeletekre vágjuk, a gombát megmossuk, és a hús tetejére szórjuk.
A tepsit alufóliával szorosan lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon másfél órán át pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a hús kívül ropogós nem lesz, a gomba és a hagyma pedig szépen megpirul.
Tipp
A páchoz tehetünk kevés mustárt vagy szójaszószt is, ettől még karakteresebb lesz az íze. Krumplipürével vagy friss kenyérrel tálaljuk.
