Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oldalas fűszeres pácban recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg oldalas
  • 40 dkg gomba
  • 2 fej lilahagyma

Páchoz

  • 3 dl olaj
  • színes bors
  • chilipehely
  • majoránna
  • bazsalikom
  • őrölt kömény
  • só
  • fűszerpaprika
  • 3 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A páchoz az olajat összekeverjük a fűszerekkel, a sóval és a zúzott fokhagymával. A feldarabolt oldalast beleforgatjuk, majd lefedve, hűtőben egy éjszakán át pihentetjük.

Másnap a bepácolt húst tepsibe tesszük, és meglocsoljuk a visszamaradt páclével. A lila hagymát vastag szeletekre vágjuk, a gombát megmossuk, és a hús tetejére szórjuk.

A tepsit alufóliával szorosan lefedjük, és előmelegített sütőben, 180 fokon másfél órán át pároljuk. Ezután levesszük a fóliát, és addig sütjük, amíg a hús kívül ropogós nem lesz, a gomba és a hagyma pedig szépen megpirul.

Tipp

A páchoz tehetünk kevés mustárt vagy szójaszószt is, ettől még karakteresebb lesz az íze. Krumplipürével vagy friss kenyérrel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/oldalas-fuszeres-pacban/