Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oldalas káposztaágyon sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Oldalashoz

  • 1 kg friss oldalas
  • 0,5 dl olaj
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • 3 gerezd fokhagyma
  • só
  • bors

Káposztához

  • 1 kg szálas savanyú káposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • 1 evőkanál paprikakrém
  • szárított kapor
  • szárított csombor
  • 10 dkg füstölt szalonna

Elkészítése

Az oldalast a csontok között elvágjuk.

A zúzott fokhagymát kikeverjük az olajjal, a paprikakrémmel, a borssal meg a paradicsomszósszal. Beletesszük a húsokat, alaposan megszórjuk sóval és jól összeforgatjuk, majd 1-2 órán át pácoljuk.

Az apróra vágott hagymát a zsíron üvegesre dinszteljük, félrehúzzuk és rászórjuk a fűszerpaprikát, hozzáadjuk a paprikakrémet és felöntjük kb 1 dl vízzel.

A káposztát ha túl savanyú, átmossuk, lecsöpögtetjük és kicsit összevágjuk. Hozzákavarjuk a paprikás hagymához, morzsolt kaporral és csomborral ízesítjük.

A füstölt szalonnát vékony szeletekre vágjuk és egy nagyméretű tepsi vagy jénai aljába tesszük.

A káposztát a szalonnára tesszük, ráöntünk 1 dl vizet és ráhelyezzük az oldalasokat.

Alufóliával befedjük és 220 fokos sütőbe toljuk. Kb 1,5-2 órán át sütjük. Az utolsó 10 percre vegyük le róla az alufóliát és süssük szép pirosra.

Sült krumplit kínálhatunk még mellé.

https://receptneked.wps.hu/sertes/oldalas-kaposztaagyon-sutve/