Elkészítése
Az oldalas bőrét keresztben bevagdossuk, majd a húst alaposan befűszerezzük ízlés szerint. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a vöröshagymákat pedig négybe vágjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.
Az oldalast bőrrel felfelé egy tepsibe helyezzük, a bőrét hideg zsírral megkenjük, majd egy kevés vizet öntünk alá. A tepsibe mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. A tepsit fóliával lefedjük, és 160-180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át sütjük.
Az egy óra elteltével levesszük a fóliát, és további 30-40 percig sütjük, miközben többször megkenjük a sörbe mártott szalonnával, hogy a hús szép piros és ropogós legyen.
Az oldalast melegen körettel vagy hidegen friss zöldségekkel és kenyérrel tálaljuk.

