Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Oldalas szalonnával, tepsiben sütve recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1-1,5 kg bőrös oldalas
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • grill fűszerkeverék
  • őrölt kömény
  • 1 üveg sör
  • 2 evőkanál zsír
  • zöldségek

Elkészítése

Az oldalas bőrét keresztben bevagdossuk, majd a húst alaposan befűszerezzük ízlés szerint. A hagymákat megtisztítjuk, a fokhagymát gerezdekre szedjük, a vöröshagymákat pedig négybe vágjuk. A szalonnát keresztben és hosszában sűrűn bevagdossuk.

Az oldalast bőrrel felfelé egy tepsibe helyezzük, a bőrét hideg zsírral megkenjük, majd egy kevés vizet öntünk alá. A tepsibe mellétesszük a fokhagymagerezdeket és a négybe vágott vöröshagymákat. A tepsit fóliával lefedjük, és 160-180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 1 órán át sütjük.

Az egy óra elteltével levesszük a fóliát, és további 30-40 percig sütjük, miközben többször megkenjük a sörbe mártott szalonnával, hogy a hús szép piros és ropogós legyen.

Az oldalast melegen körettel vagy hidegen friss zöldségekkel és kenyérrel tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/oldalas-szalonnaval-tepsiben-sutve/