Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos hús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet karaj (lehet csirkemellből is, de nem lesz annyira jó)
  • 1 doboz őszibarack befőtt
  • 2 kis doboz paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • cukor
  • só
  • bors
  • kakukkfű
  • citromlé
  • ecet

A sütéshez

  • 1 dl olaj

Elkészítése

A húst jól megmossuk, lecsepegtetjük, majd mindkét oldalát kiklopfoljuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Kicsit állni hagyjuk. Közben a paradicsompürét összekeverjük sóval, borssal, kakukkfűvel, kicsi citromlével, ecettel, cukorral.

Állni hagyjuk addig, amíg a húsokat mindkét oldalukon átsütjük. A hagymát nagyon apróra vágjuk, és a visszamaradt olajban megpirítjuk, majd ráöntjük a fűszeres paradicsompürét, és jól összefőzzük.

A hússzeleteket egy tűzálló tálba tesszük ráöntjük a paradicsos szószt, és kb 20 percig sütjük, majd rátesszük a barackot, és még 15-20 percre visszarakjuk a sütőbe.

Nyári zöldkörettel vagy rizzsel tálaljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/oszibarackos-hus/