Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Őszibarackos-sajtos hússzelet

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Készítsük elő az őszibarackot. Amennyiben friss őszibarackot használunk akkor vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magját. Ha befőtt őszibarackkal készítjük, akkor szedjük ki a levéből és csepegtessük le. A hússzeleteket tenyérrel kicsit lapogassuk el, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (érdemes a fűszerezés után egy rövid ideig állni hagyni, hogy az […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
3 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
KGizi
Beküldte: 2021.09.27.

Hozzávalók

Elkészítése

Készítsük elő az őszibarackot. Amennyiben friss őszibarackot használunk akkor vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magját. Ha befőtt őszibarackkal készítjük, akkor szedjük ki a levéből és csepegtessük le.

A hússzeleteket tenyérrel kicsit lapogassuk el, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (érdemes a fűszerezés után egy rövid ideig állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják a hússzeleteket).

A tepsit kenjük ki a vajjal, majd helyezzük egymásmellé a befűszerezett hússzeleteket.

Ezután mindegyik hússzeletre helyezzünk rá egy-egy felezett őszibarackot, öntsük alá a bort és a befőttlevet, majd fóliával fedjük le (ha friss őszibarackból készül, akkor 2 dl édes fehérbort öntsünk alá).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára (kb 45 percig pároltam).

Ezután vegyük le a fóliát, majd öntsünk le a párolóléből, hogy éppen csak annyi maradjon, hogy a hús szépen megsüljön. Ezután szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

A visszamaradt levet öntsük bele egy serpenyőbe, majd melegítsük forráspontig. Közben a kukoricakeményítőt keverjük simára egy pici befőttlével (vagy vízzel), majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá és kevergetve sűrítsük be a szaftot.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de nagyon jól illik hozzá pl a krumplipüré is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
KGizi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is