Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Őszibarackos-sajtos hússzelet recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 6 szelet sertéstarja (vagy karaj)
  • 8 db felezett őszibarack befőtt (vagy friss őszibarack)
  • 10 dkg sajt
  • só (ízlés szerint)
  • bors (ízlés szerint)
  • 1 kávéskanál szerecsendió
  • 1 teáskanál majoránna
  • 1 teáskanál szárított vagy frisskakukkfű
  • 5 dkg vaj
  • 1,5 dl befőttlé
  • 1 dl édes fehérbor
  • 2 teáskanál étkezési keményítő + pici befőttlé

Elkészítése

Készítsük elő az őszibarackot. Amennyiben friss őszibarackot használunk akkor vágjuk félbe, majd távolítsuk el a magját. Ha befőtt őszibarackkal készítjük, akkor szedjük ki a levéből és csepegtessük le.

A hússzeleteket tenyérrel kicsit lapogassuk el, majd sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (érdemes a fűszerezés után egy rövid ideig állni hagyni, hogy az ízek jól átjárják a hússzeleteket).

A tepsit kenjük ki a vajjal, majd helyezzük egymásmellé a befűszerezett hússzeleteket.

Ezután mindegyik hússzeletre helyezzünk rá egy-egy felezett őszibarackot, öntsük alá a bort és a befőttlevet, majd fóliával fedjük le (ha friss őszibarackból készül, akkor 2 dl édes fehérbort öntsünk alá).

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk puhára (kb 45 percig pároltam).

Ezután vegyük le a fóliát, majd öntsünk le a párolóléből, hogy éppen csak annyi maradjon, hogy a hús szépen megsüljön. Ezután szórjuk meg ízlés szerint reszelt sajttal, majd helyezzük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra.

A visszamaradt levet öntsük bele egy serpenyőbe, majd melegítsük forráspontig. Közben a kukoricakeményítőt keverjük simára egy pici befőttlével (vagy vízzel), majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá és kevergetve sűrítsük be a szaftot.

Ameddig a hús sül, készítsünk mellé ízlés szerinti köretet. Én rizst készítettem, de nagyon jól illik hozzá pl a krumplipüré is.

https://receptneked.wps.hu/sertes/oszibarackos-sajtos-husszelet/