Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Oldalasok

Sertés receptek

Pácolt bőrös oldalas

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg bőrös oldalas só A páchoz: 2 ek ketchup 2 tk mustár 1 ek Worcester szósz 0,5 dl olaj 6-8 gerezd fokhagyma Elkészítése: Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk. A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük (nem tévedés, a pácba nem kerül […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Krisztina Csutorás
Beküldte: 2014.10.27.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös oldalas

A páchoz:

  • 2 ek ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 ek Worcester szósz
  • 0,5 dl olaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.

A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük (nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki).

Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.

Sütőzacskóba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.

Salátával és burgonyakörettel tálaljuk.
[box style=”info”]Pirospaprika krémet is lehet a pácba tenni, nagyon finom vele. Én az unokám miatt kihagytam.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Krisztina Csutorás
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is