Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt bőrös oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg bőrös oldalas
  • só

A páchoz:

  • 2 ek ketchup
  • 2 tk mustár
  • 1 ek Worcester szósz
  • 0,5 dl olaj
  • 6-8 gerezd fokhagyma


Elkészítése:

Az oldalason a bőrt kockásra bevagdossuk.

A pác hozzávalóit egy tálban jól összekeverjük, majd alaposan beledörzsöljük a húsba. Zárható edényben, 1-2 éjszakára hűtőbe tesszük (nem tévedés, a pácba nem kerül só, csak pácolás után szabad sózni, mert így a hús szaftos marad, és nem szárad ki).

Felhasználáskor a húst kivesszük a pácból és megsózzuk.

Sütőzacskóba tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük.

Ha nem lenne elég ropogós a teteje, a végén vágjuk fel a zacskót és úgy pirítsuk ropogósra a húst.

Salátával és burgonyakörettel tálaljuk.
[box style=”info”]Pirospaprika krémet is lehet a pácba tenni, nagyon finom vele. Én az unokám miatt kihagytam.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/pacolt-boros-oldalas/