Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az olajat, bazsalikomot, mustárt, apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, borsot, ételízesítőt és sót egy tálban alaposan összekeverjük. A húst vékony csíkokra vágjuk, majd beleforgatjuk a pácba. A bepácolt húst hűvös helyre tesszük, és ha tehetjük, már előző este elkészítjük, hogy a pác jól átjárja a húst. A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A felét egy tepsibe […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.06.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olajat, bazsalikomot, mustárt, apróra vágott fokhagymát és vöröshagymát, borsot, ételízesítőt és sót egy tálban alaposan összekeverjük. A húst vékony csíkokra vágjuk, majd beleforgatjuk a pácba. A bepácolt húst hűvös helyre tesszük, és ha tehetjük, már előző este elkészítjük, hogy a pác jól átjárja a húst.

A krumplit meghámozzuk és felszeleteljük. A felét egy tepsibe vagy jénai tálba tesszük, és enyhén megsózzuk. Erre ráhelyezzük a pácolt húst, majd befedjük a maradék krumplival, amelyet szintén megsózunk. A tepsit lefedve előmelegített sütőbe tesszük.

Időnként villával ellenőrizzük, hogy a krumpli és a hús megpuhult-e. Amikor már megfelelően puha, a tetejére rákenjük a tejföllel elkevert reszelt sajtot. Ha sajtbundás alapot használunk, azt csak közvetlenül a felhasználás előtt keverjük össze a tejföllel, hogy ne szívja magát túlságosan tele. Ha szükséges, egy kis tejjel hígítjuk a tejfölös keveréket, hogy könnyebben eloszlatható legyen a krumpli tetején.

Ezután visszatesszük a tepsit a sütőbe, és letakarás nélkül addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Tojásmentes receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is