Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pácolt, sörös csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 2,5 kg csontozott csülök
  • kevés chilipehely
  • só
  • őrölt bors
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 2 dl sör
  • kevés étolaj


Elkészítése:

A csülköt durva szemű sóval bedörzsöljük, beleforgatjuk a szétnyomott fokhagymába, megborsozzuk, majd hűtőbe tesszük egy éjszakára.

Másnap a bepácolt csülköt tepsibe tesszük, a páclét is rácsorgatjuk, sört öntünk alá, majd megszórjuk ízlés szerint chilivel. Lefóliázva sütjük addig, míg a hús meg nem puhul, majd a fóliát levesszük róla és készre sütjük. Ilyenkor praktikus, csak a felső sütést használni.

Sütés közben időnként kanállal megöntözhetjük a csülök tetejét a keletkezett lével. A sör alkoholtartalma addigra elpárolog, csak az enyhén kesernyés aromája marad. Addig sütjük, amíg a bőre kicsit meg nem pirul.

Ünnepi vacsorának ajánlom, salátával tálalva. Majonézes, tejfölös saláták illenek hozzá. Hidegen fogyasztható.

https://receptneked.wps.hu/sertes/pacolt-soros-csulok/