Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pájsli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 0,5 db sertés tüdő
  • 1 db sertés nyelv
  • 1 db sertés szív
  • 2 db sertés lép
  • 30 dkg sertés lapocka
  • 4 darab babérlevél
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál só
  • 1 kávéskanál egész bors

A mártáshoz

  • 1 evőkanál zsír
  • 4 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • mustár (ízlés szerint)
  • 1 db citom leve (ízlés szerint)
  • őrölt bors
  • 2 dl tejföl (20%)

Elkészítése

A belsőségeket és a húst alaposan megmossuk, majd egészben feltesszük főni, kivéve a lépet, amit csak egy órányi főzés után adunk hozzá. A fűszerekkel együtt főzzük, fedő alatt, amíg a húsok teljesen meg nem puhulnak. Amikor a hús megfőtt, kivesszük és hagyjuk hűlni. Ha már kihűlt, a tüdőből eltávolítjuk a hörgőket. A megtisztított húsokat vékony csíkokra szeleteljük, majd félretesszük.

Mártás elkészítése

A zsíron a cukrot karamellizáljuk, majd félrehúzzuk a tűzről. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és a fokhagymát, és együtt megpirítjuk. Ezután belekeverjük a lisztet, és egy világos rántást készítünk belőle. A leszűrt húsfőző lével felöntjük, majd ízesítjük mustárral, citromlével, borssal és sóval, ha szükséges. Körülbelül 15 percig főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek. Végül hozzáadjuk a felszeletelt húsokat és a tejfölt, majd összefőzzük.

Tálalhatjuk zsemlegombóccal vagy knédlivel.

Sztori

Közeledik a disznóvágások időszaka, és sokan szeretik elkészíteni ezt a finom, régi sváb ételt. Nem szükséges disznóvágásra mennünk az alapanyagokért, egy kis utánajárással könnyen beszerezhetjük őket. Próbáljátok ki, megéri!

Jó étvágyat kívánunk!

https://receptneked.wps.hu/sertes/pajsli/