Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Töltött húsok

Paradicsomos-mézes dagadó

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A paradicsomos-mézes dagadó egy igazi ünnepi fogás, amely tartalmas töltelékével és szaftos húsával laktató és különleges élményt nyújt. A mézes-paradicsomos máz enyhén édeskés íze remekül kiegészíti a fűszeres tölteléket. Vendégváró alkalmakra vagy hétvégi családi ebédhez is tökéletes.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
szani78
Beküldte: 2013.08.23.

Hozzávalók

Töltelék

Elkészítése

Előkészítés

A dagadót megtisztítjuk, hosszában felszúrjuk, majd minden oldalát besózzuk. A paradicsompürét összekeverjük a mézzel és a kakukkfűvel, majd ecsettel alaposan átkenjük vele a húst. Ezt akár előző este is elvégezhetjük, hogy az ízek jól összeérjenek.

Töltelék elkészítése

A hagymát és a fokhagymát felkockázzuk, kevés olajon megpirítjuk a felaprított cukkínivel együtt. Amikor a cukkini megpuhult, a felesleges olajat félretesszük. A kihűlt zöldséges alaphoz hozzákeverjük a vízbe áztatott és kicsavart zsemléket, a tojásokat, a fűszereket és az apróra vágott zöldfűszereket. Annyi zsemlemorzsát adunk hozzá, hogy jól formázható, sűrű tölteléket kapjunk.

Hús betöltése és sütés

A dagadó nyílását kitágítjuk, és a tölteléket kanállal beletöltjük. A tetejére felszeletelt paprikát teszünk, majd meglocsoljuk a félretett olajjal. Kevés vízzel felöntjük, és előmelegített sütőben, 175 °C-on kb. 2–2,5 óráig sütjük, a hús vastagságától függően. A sütés vége felé reszelt sajttal megszórhatjuk, vagy sajtdarabokat tehetünk rá.

Tálalás

A dagadót pihentetés után szeleteljük, így szebben vágható. Burgonyapürével, sült vagy pirított burgonyával, rizzsel vagy majonézes salátákkal kínáljuk.

Tipp

A töltelékbe tehetünk apróra vágott gombát vagy reszelt sárgarépát is, így még gazdagabb ízt kapunk. A paradicsomos mázat feldobhatjuk egy kevés chilivel, ha pikánsabbra vágyunk. Másnap hidegen is szépen szeletelhető, így hidegtálakhoz is remek választás.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is