Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Paradicsomos-mézes sült oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 2 evőkanál  méz
  • 1,5 evőkanál mustár
  • 5 evőkanál ketchup
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 3-4 levél bazsalikom ( ha nincs a szárított is jó lesz)

Elkészítése

A húst megmossuk és a szokásos módon besózzuk. A mézet, a mustárt, a paradicsompürét és a ketchupot (szükség esetén kevés cukrot is) összekeverjük. A hagymát nagyon apró kockákra vágjuk, a keverékhez adjuk, majd beleszórjuk a rácsipkedett bazsalikomleveleket is.

Az oldalast beleforgatjuk ebbe a fűszeres masszába, és 10–15 percig állni hagyjuk, hogy az ízek jól átjárják. Ezután 175 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük.

A hús elkészültét illata és színe is jelzi. A sütés végére sűrű, gazdag szaft képződik körülötte, amit kihagyni vétek – tunkolni kötelező.

https://receptneked.wps.hu/sertes/paradicsomos-mezes-sult-oldalas/