Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Paradicsomos nyári töltött káposzta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: kb. egy 1,5 kg-os zöld káposztafej 40 dkg darált sertéshús 1 db tojás 1 dl rizs 1 ek zabpehely 1 fej hagyma 4 dl sűrű paradicsomlé 1-2 db paradicsom 1 db zöldpaprika esetleg egy kis csípős paprika 1 ek olaj só bors pirospaprika csombor kapor 1 lestyán ág (vegeta helyett) 1 tk cukor (vagy […]

Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
6 adag
birosari
Beküldte: 2016.06.17.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • kb. egy 1,5 kg-os zöld káposztafej
  • 40 dkg darált sertéshús
  • 1 db tojás
  • 1 dl rizs
  • 1 ek zabpehely
  • 1 fej hagyma
  • 4 dl sűrű paradicsomlé
  • 1-2 db paradicsom
  • 1 db zöldpaprika
  • esetleg egy kis csípős paprika
  • 1 ek olaj
  • bors
  • pirospaprika
  • csombor
  • kapor
  • 1 lestyán ág (vegeta helyett)
  • 1 tk cukor (vagy édesítőszer)

Tálaláshoz

  • tejföl vagy joghurt


Elkészítése:

Egy magas fazékban vizet forralunk, egy teáskanál sót teszünk bele, a káposztát az edénybe helyezzük, torzsájával felfelé, 1-2 percig hagyjuk a forró vízben, majd kiemeljük egy tálba.

Leszedjük a külső leveleket, utána visszatesszük a fazékba, újra kiemeljük. Addig ismételjük, ameddig kellő mennyiségű levelünk lesz.

A durva ereket levágjuk a levélről. Ami megmarad összevágjuk.

Közben elkészítjük a tölteléket.

A hústöltelék készítése: a rizst megmossuk, hozzáadjuk a darált sertéshúshoz, beletesszük a zabpelyhet, hozzáadjuk a tojást.

Közben apróra vágjuk a hagymát, olajon megdinszteljük, ráteszünk egy púpozott kávéskanál őrölt pirospaprikát, összedolgozzuk, majd összekeverjük a húsos masszával.

Ezt követően sózzuk, borsozzuk, adunk hozzá friss apróra vágott zöld kaprot, csombort (borsikafű). Jól összegyúrjuk. A leveleket megtöltjük a húsos masszával.

Belerakjuk a fazékba a tölteléket, majd a vagdalt káposztát, rátesszük a zöldpaprikát,a kaprot, a csombort (borsikafűt), egy levés lestyánt, kevés borsot, egy tk. cukrot, ráöntjük a paradicsomlevet, feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi majdnem ellepi, és kis lángon megfőzzük.

Ha megfőtt, megkóstoljuk, ha szükség még utána ízestünk.

Tálaláskor tejföllel vagy joghurttal kínáljuk.

[box style=”info”]Sokfajta töltött káposztát készítünk,ez a változat egy kicsit energiaszegényebb,de az ízvilága nem változott meg.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
birosari
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is