Elkészítése
A karaj elkészítése
Először a karajszeleteket kiklopfoljuk, hogy vékonyak és egyenletesek legyenek, majd megsózzuk őket. A lilahagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, hogy könnyen használható legyen a töltéshez.
A karaj töltése
A kiterített hússzeletek egyik oldalára két szelet bacont, egy szelet füstölt sajtot és néhány lilahagymakarikát helyezünk. A hús másik felét ráhajtjuk a töltelékre, hogy betakarja azt. A szeleteket fogvájóval összetűzzük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.
Panírozás és sütés
A töltött karajszeleteket klasszikus módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a hús szépen átsüljön belül is.
Tálalás
A kész töltött karajszeleteket forrón, kedvenc köretünkkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
