Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Parasztos cordon bleu recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 nagyobb szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 8 szelet bacon
  • 8 szelet füstölt sajt
  • 1 fej lilahagyma
  • só

A panírozáshoz

  • finomliszt
  • tojás
  • zsemlemorzsa

A sütéshez

  • étolaj

Elkészítése

A karaj elkészítése

Először a karajszeleteket kiklopfoljuk, hogy vékonyak és egyenletesek legyenek, majd megsózzuk őket. A lilahagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk, hogy könnyen használható legyen a töltéshez.

A karaj töltése

A kiterített hússzeletek egyik oldalára két szelet bacont, egy szelet füstölt sajtot és néhány lilahagymakarikát helyezünk. A hús másik felét ráhajtjuk a töltelékre, hogy betakarja azt. A szeleteket fogvájóval összetűzzük, hogy sütés közben ne nyíljanak szét.

Panírozás és sütés

A töltött karajszeleteket klasszikus módon bepanírozzuk: lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk őket. Bő olajban, közepes lángon aranybarnára sütjük, ügyelve arra, hogy a hús szépen átsüljön belül is.

Tálalás

A kész töltött karajszeleteket forrón, kedvenc köretünkkel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/sertes/parasztos-cordon-bleu-2/