Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Párolt sárgarépás-káposztás tarja

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Párolt sárgarépás-káposztás tarja egy laktató, mégis könnyen elkészíthető étel, amelyben a szaftos hús és a párolt zöldségek jól kiegészítik egymást. A tejszínes alap és a ropogósra sült sajt még ízletesebbé teszi a végeredményt. Ideális ebéd vagy vacsora családi asztalra.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.15.

Hozzávalók

Elkészítése

A tarja szeleteket egy kiolajozott vagy vajjal kikent tepsibe fektetjük.

A sárgarépát és a fél fej káposztát lereszeljük. Egy serpenyőben kevés vajon vagy olajon megdinszteljük a zöldségeket, közben ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, sóval és frissen őrölt borssal.

A párolt zöldségeket egyenletesen a tarja tetejére simítjuk, majd meglocsoljuk a főzőtejszínnel. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on körülbelül 50 percig sütjük.

Ezután kivesszük a sütőből, a tetejére reszeljük a sajtot, majd visszatesszük pár percre, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére.

Tipp

A receptet gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy köménymaggal is a dinsztelés során, így még karakteresebb ízt kapunk. A tetejére a sajt mellé szórhatunk friss petrezselymet is a tálaláskor.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is