Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Párolt sárgarépás-káposztás tarja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet tarja
  • 1 szál sárgarépa
  • 0,5 fej káposzta
  • 1 dl főzőtejszín
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 20 dkg sajt
  • vaj (vagy olaj)

Elkészítése

A tarja szeleteket egy kiolajozott vagy vajjal kikent tepsibe fektetjük.

A sárgarépát és a fél fej káposztát lereszeljük. Egy serpenyőben kevés vajon vagy olajon megdinszteljük a zöldségeket, közben ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, sóval és frissen őrölt borssal.

A párolt zöldségeket egyenletesen a tarja tetejére simítjuk, majd meglocsoljuk a főzőtejszínnel. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on körülbelül 50 percig sütjük.

Ezután kivesszük a sütőből, a tetejére reszeljük a sajtot, majd visszatesszük pár percre, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére.

Tipp

A receptet gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy köménymaggal is a dinsztelés során, így még karakteresebb ízt kapunk. A tetejére a sajt mellé szórhatunk friss petrezselymet is a tálaláskor.

https://receptneked.wps.hu/sertes/parolt-sargarepas-kaposztas-tarja/