A tarja szeleteket egy kiolajozott vagy vajjal kikent tepsibe fektetjük.
A sárgarépát és a fél fej káposztát lereszeljük. Egy serpenyőben kevés vajon vagy olajon megdinszteljük a zöldségeket, közben ízlés szerint megszórjuk ételízesítővel, sóval és frissen őrölt borssal.
A párolt zöldségeket egyenletesen a tarja tetejére simítjuk, majd meglocsoljuk a főzőtejszínnel. A tepsit előmelegített sütőbe tesszük, és 180 °C-on körülbelül 50 percig sütjük.
Ezután kivesszük a sütőből, a tetejére reszeljük a sajtot, majd visszatesszük pár percre, amíg a sajt szépen rápirul a tetejére.
Tipp
A receptet gazdagíthatjuk egy kevés fokhagymával vagy köménymaggal is a dinsztelés során, így még karakteresebb ízt kapunk. A tetejére a sajt mellé szórhatunk friss petrezselymet is a tálaláskor.