Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ropogós, omlós, szaftos csülök recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg hátsó csülök
  • 5 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • só
  • 10 szem bors
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 zacskó sertés fűszer
  • 2,5 dl sör (lehet akár barna is)
  • 1 evőkanál zsír

Elkészítése

A csülköt a szemes borssal, sóval, köménnyel, 1 fej vöröshagymával és a fokhagyma felével kb 90 percig főzzük annyi vízben, amennyi ellepi.

A többi hagymát (vörös és fok) meghámozzuk és felszeleteljük. A pataki tálat beáztatjuk.

Az előfőzött és nagyjából kihűlt csülköt bedörzsöljük a sertés fűszerrel.

A tála aljába tesszük a zsírt, majd rászórjuk a hagymákat és rátesszük a csülköt, majd a tál tetejével befedjük.

200 fokra melegített sütőbe toljuk. Kb 1,5 órán át sütjük. Közben többször kivesszük és meglocsoljuk a sörrel és a saját levével.

1,5 óra után levesszük róla a tetejét és szép pirosra sütjük.

Párolt lilakáposztával és hagymás tört krumplival tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/pataki-talban-sult-soros-csulok/