Elkészítése
Hozzávalók:
- 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
- 5 dkg vaj
- 3-4 ek liszt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 tk mézes mustár
- 1 ek kapribogyó
- 1 tk pirospaprika
- só, frissen őrölt bors
- petrezselyemzöld aprítva
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a felhevített vajon átsütjük mind a két oldalát.
A húsokat kiszedjük és a visszamaradt szaftot kevés (kb 1 dl) vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a mustárt, borsot, pirospaprikát és a zúzott fogkahymát és ízlés szerint aduhatunk még hozzá vajat is.
Az egészet jól elkeverjük, visszatesszük a húsokat az edénybe, majd fedő alatt puhára pároljuk.
A kapribogyót alaposan leöblítjük a sós levétől, lecsepegtetjük, majd a húshoz adjuk. Még pároljuk néhány percig.
A kész pecsenyét aprított petrezselyemmel és ízlés szerinti körettel tálaljuk (nálunk salátával és rizzsel készült).

