Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Sertésszeletek

Pecsenye kapribogyóval

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 8 szelet sertéskaraj csont nélkül 5 dkg vaj 3-4 ek liszt 2 gerezd fokhagyma 1 tk mézes mustár 1 ek kapribogyó 1 tk pirospaprika só, frissen őrölt bors petrezselyemzöld aprítva Elkészítése: A húst kiklopfoljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a felhevített vajon átsütjük mind a két oldalát. A húsokat kiszedjük és a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kalla58
Beküldte: 2017.07.10.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 8 szelet sertéskaraj csont nélkül
  • 5 dkg vaj
  • 3-4 ek liszt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 tk mézes mustár
  • 1 ek kapribogyó
  • 1 tk pirospaprika
  • só, frissen őrölt bors
  • petrezselyemzöld aprítva


Elkészítése:

A húst kiklopfoljuk és sózzuk. Lisztbe forgatjuk mindkét oldalát, majd a felhevített vajon átsütjük mind a két oldalát.

A húsokat kiszedjük és a visszamaradt szaftot kevés (kb 1 dl) vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a mustárt, borsot, pirospaprikát és a zúzott fogkahymát és ízlés szerint aduhatunk még hozzá vajat is.

Az egészet jól elkeverjük, visszatesszük a húsokat az edénybe, majd fedő alatt puhára pároljuk.

A kapribogyót alaposan leöblítjük a sós levétől, lecsepegtetjük, majd a húshoz adjuk. Még pároljuk néhány percig.

A kész pecsenyét aprított petrezselyemmel és ízlés szerinti körettel tálaljuk (nálunk salátával és rizzsel készült).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Kalla58
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is