Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pécsi apró pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésszűz
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • tengeri só
  • őrölt fekete bors
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg csiperkegomba
  • 2 db húsos zöldpaprika
  • 2 db paradicsom vagy 1 tk püré
  • 10 dkg gyulai kolbász
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 dl félszáraz fehérbor
  • 1 kg burgonya
  • étolaj a sütéshez

Elkészítése

A húst lehártyázzuk, majd vékony szeletekre vágjuk és tenyerünkkel kissé ellapítjuk.

A szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük, majd a szűzpecsenye szeleteket ráfektetjük. Megforgatva 3-4 perc alatt fehéredésig sütjük. Kevés sóval meghintjük, borsozzuk, a zúzott fokhagymával fűszerezzük és 1-2 percig tovább pirítjuk.

A gombát, a paprikát és a paradicsomot 1 centis kockákra vágjuk és a pecsenyéhez adjuk, a karikákra vágott kolbásszal együtt. A felaprított petrezselyemmel megszórjuk, majd 7-8 perc alatt puhára pároljuk.

A bort ráöntjük, még néhány percig pároljuk.

A burgonyát 3-4 mm vastagra szeleteljük. Bő olajban kisütjük, jól lecsepegtetjük, majd közvetlenül a tálalás előtt a kolbászos pecsenyével összeforgatjuk.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/sertes/pecsi-apro-pecsenye/