Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes burgonya és aszalt szilvával töltött karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1,5 kg krumpli
  • 0,5 kg szeletelt karaj
  • 10 dkg aszalt szilva
  • 10 dkg szeletelt füstölt sajt
  • 3 tojás
  • finomliszt
  • zsemlemorzsa
  • petrezselyemzöld
  • bors
  • olaj

Elkészítése

A krumplikat megpucoljuk, feldaraboljuk és megfőzzük. Ha megfőtt leszűrjük és kevés olajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk az aprított petrezselymet és összeforgatjuk. Ha elkészült félreteszük.

A karajt kiklopfoljuk és sózzuk, borsozzuk majd ráteszünk a szelet sajtot és 3 szem aszalt szilvát. Két oldalról behatjuk és felgöngyönljük, majd lisztbe, tojásba és morzsába forgatjuk. Ezután nem túl bő és forró olajban kisütjük.

https://receptneked.wps.hu/sertes/petrezselymes-burgonya-es-aszalt-szilvaval-toltott-karaj/