Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Petrezselymes krumpli rántott karajjal recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A húshoz

  • 4 szelet sertéskaraj
  • só

A panírozáshoz

  • 2 evőkanál finomliszt
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • olaj a sütéshez

A burgonyához

  • 5 darab burgonya
  • só
  • aprított petrezselyem ízlés szerint
  • 1 evőkanál vaj

Elkészítése

A húst kiklopfoljuk és sózzuk. Panírozzuka szokásos módon: lisztbe, felvert tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk, aztuán forró olajban kisütjük.

A krumplit hámozzuk meg, vágjuk tetszőleges nagyságúra, de egyforma darabokra.

Egy edénybe tegyünk vizet, szórjunk bele sót, majd főzzük meg benne a krumplit.

Egy serpenyőben melegítsük fel a vajat, tegyük bele a leszűrt krumplit, majd 1-2 percig pirítsuk óvatosan forgatva, hogy a burgonya össze ne törjön. Szórjuk rá az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, majd vegyük le a tűzhelyről és tálaljuk a hússal.

https://receptneked.wps.hu/sertes/petrezselymes-krumpli-rantott-karajjal/