Elkészítése
A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd egy lábasban kisütjük a zsírját. A hagymát a szalonna zsírján megdinszteljük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az őrölt csemege paprikát.
Beletesszük a kockára vágott sertéscombot, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk az erős Pistát, a karikára vágott zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot.
Amikor felforr, hozzákeverjük a lecsót is. A húst fedő alatt puhára főzzük, amíg a szaft besűrűsödik. Főtt tésztával tálaljuk.
Tipp
Ha kicsit sűrűbb szaftot szeretnénk, a főzés végén fedő nélkül még pár percig lassan forralhatjuk. Ha marad pörkölt, másnap még ízletesebb lesz, mert jobban összeérnek az alapanyagok.
