Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pikáns sertéspörkölt főtt tésztával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertéscomb
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 teáskanál Erős Pista
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 szem paradicsom
  • 3 evőkanál natúr lecsó

Elkészítése

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A füstölt szalonnát felkockázzuk, majd egy lábasban kisütjük a zsírját. A hagymát a szalonna zsírján megdinszteljük, levesszük a tűzről, és hozzáadjuk az őrölt csemege paprikát.

Beletesszük a kockára vágott sertéscombot, és felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje. Sóval, borssal és delikáttal ízesítjük. Hozzáadjuk az erős Pistát, a karikára vágott zöldpaprikát és a felkockázott paradicsomot.

Amikor felforr, hozzákeverjük a lecsót is. A húst fedő alatt puhára főzzük, amíg a szaft besűrűsödik. Főtt tésztával tálaljuk.

Tipp

Ha kicsit sűrűbb szaftot szeretnénk, a főzés végén fedő nélkül még pár percig lassan forralhatjuk. Ha marad pörkölt, másnap még ízletesebb lesz, mert jobban összeérnek az alapanyagok.

https://receptneked.wps.hu/sertes/pikans-sertesporkolt-fott-tesztaval/