Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pincepörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db lecsópaprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 kg sertéscsülök
  • 2 kg sertéslapocka
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 2 teáskanál őrölt kömény
  • 5 db babérlevél
  • 1,6 kg burgonya
  • só
  • bors

Elkészítése

A szalonnát felkockázzuk, majd alacsony lángon zsírjára sütjük. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apóra vágjuk és a szalonna zsírján megpirítjuk. Közben hozzáadjuk a felkockázott paprikát és paradicsomot is. Megpirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát és jól elkeverjük.

Hozzáadjuk a felkockázott (kicsontozott) csülköt és a lapockát is, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.

Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a köményt és babérleveleket is. Kb 2 órán keresztül főzzük, amikor már majdnem puha a hús hozzáadjuk a meghámozott, cikkekre vágott burgonyát is.

Ha szükséges pótoljuk a folyadékot, majd kb 30 percig főzzük vagy amíg a krumpli megpuhul.

 

https://receptneked.wps.hu/sertes/pinceporkolt-3/