Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Sertés receptek

Tokányok, pörköltek

Pincepörkölt bográcsban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg marhahús 1 kg sertéscomb 2 ek zsír 2 nagy vöröshagyma 3 gerezd fokhagyma 3 darab tv paprika 2-3 db paradicsom 10 dkg fűszerpaprika őrlemény só, bors, őrölt kömény 1 ek ételízesítő 1.5 kg burgonya kb. 1-1.5 dl vörösbor Elkészítése: A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A paprikát, […]

Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
6 adag
malmosszilvia
Beküldte: 2016.07.11.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 kg sertéscomb
  • 2 ek zsír
  • 2 nagy vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 darab tv paprika
  • 2-3 db paradicsom
  • 10 dkg fűszerpaprika őrlemény
  • só, bors, őrölt kömény
  • 1 ek ételízesítő
  • 1.5 kg burgonya
  • kb. 1-1.5 dl vörösbor


Elkészítése:

A vöröshagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk, majd a zsíron megfonnyasztjuk. A paprikát, paradicsomot szintén apróra szeleteljük, majd a hagymához adjuk.

Ezt a lecsós alapot kevés ideig együtt pároljuk. A bográcsot a tűzről félrehúzva (nehogy megégjen) hozzáadjuk az őrölt fűszerpaprikát.

Az egészet elkeverve az összenyomott fokhagymát is hozzáadjuk, majd következik a többi fűszer (só, bors, őrölt kömény és a vegeta).

A húsokat ízlés szerint kockára vágjuk és a lecsós alaphoz adjuk először a marhahúst. Az egészet alaposan elkeverjük és mérsékelt tűzön kb. 1 órán át főzzük, majd hozzáadjuk a sertéshúst is.

Körülbelül fél óra elteltével kevés vizet adunk hozzá, de vigyázzunk, hogy pörkölt állaga megmaradjon és ne legyen túl leveses (bár a leírásokban az eredeti recept szerint nem kerül bele víz, mi szeretjük kicsit bőségesebb szafttal, ezért készül nálunk így, de ez elhagyható).

Amikor már minden hús majdnem megpuhult, hozzáadjuk a hús nagyságával kb. azonos méretűre kockázott burgonyát. Ismét jól elkeverve addig főzzük, ameddig a burgonya megpuhul. Mielőtt a bográcsot levennénk a tűzről, hozzáadjuk a vörösbort (én egri bikavért szoktam használni) és néhány percig még összefőzzük, hogy az ízek jól harmonizáljanak.

[box style=”info”]Aki nem túl jártas a bográcsozásban, nem szabad az ételt magára hagyni, ajánlatos sűrűn kevergetni, mert hamar odaéghet és akkor már nem a mennyei, hanem az égett íz fog érvényesülni. Én nagy kóstolgató vagyok, szerintem érdemes közben is figyelni az arányokra.[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
malmosszilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is