Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pincepörkölt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés lapocka ( vagy comb)
  • 1,2 kg burgonya
  • 2 db sárga paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 doboz gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál piros arany
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 2 evőkanál olaj
  • só
  • őrölt pirospaprika (édes és csípős)
  • bors
  • majoránna
  • 1 db marhahúsleves-kocka
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 1,5 dl vörösbor

Elkészítése

A szalonnát vékonyabb darabokra szeleteljük, kiolvasztjuk, és a zsírján megfuttatjuk az apróra vágott hagymát. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és a darabolt gombát, majd kevergetve jól átsütjük, amíg a hús kissé kérget nem kap.

Ezután felöntjük vízzel, belekeverjük a szétnyomott fokhagymát, a piros aranyat, a marhahúsleves kockát, és ízlés szerint fűszerezzük, sózzuk. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot is. Fedő alatt főzzük, közben az elpárolgott vizet pótoljuk.

Közben a burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és nagyobb hasábokra vágjuk. Amikor a pörkölt majdnem megfőtt, hozzáadjuk a paradicsompürét, megszórjuk piros paprikával (csípős paprikát is tehetünk rá), ráöntjük a vörösbort, és felöntjük vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a burgonyát, és kis lángon, fedő alatt készre főzzük.

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/sertes/pinceporkolt/