Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pirított sertésmáj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg sertésmáj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • majoránna ízlés szerint
  • 1 kg sertésmáj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • majoránna ízlés szerint

Elkészítése

A májat megtiszíttjuk és a hártyákat, ereket eltávolítjuk, majd feldaraboljuk.

A hagymát meghámozzuk, majd félbe vágjuk és szeleteljük.

A felforrósított zsiradékon medinszteljük a hagymát, majd rátesszük a májat és sózzuk, borsozzuk és majoránnát adunk hozzá. 8-10 percig pirítjuk erős lángon, majd rászórjuk a paprikát, összeforgatjuk és 2-3 perc múlva levesszük a tűzhelyről.

Aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/piritott-sertesmaj-2/