Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pörkölt zöldborsóval és burgonyával recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg sertés lapocka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl olaj
  • őrölt pirospaprika
  • só
  • bors
  • 25 dkg zöldborsó
  • 2 darab burgonya

Elkészítése

A húst mosás után kockákra vágjuk. Az olajat felmelegítjük, majd az apróra szeletelt hagymát üvegesre pároljuk benne. Hozzáadjuk a pirospaprikát, a kockára vágott húst, sót és borsot, kevés vizet öntünk rá, majd lefedve puhára főzzük.

Amikor a hús félig megfőtt, hozzáadjuk a borsót és az apró kockára vágott burgonyát. Tovább főzzük, amíg a borsó és a burgonya is megpuhul.

https://receptneked.wps.hu/sertes/porkolt-zoldborsoval-es-burgonyaval/