Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pöttyös pecsenye recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg csontnélküli sertéskaraj
  • 3 szál sárgarépa
  • 3 szál petrezselyemgyökér
  • 4 db ecetes uborka
  • só
  • pirospaprika
  • 2 gerezd fokhagyma

Elkészítése

A húsról minden zsiradékot leszedünk, majd hosszában három helyen felszúrjuk, a nyílásokat vékony, hegyes késsel egy kissé kitágítjuk. Az egyikbe megtisztított sárgarépát, a másodikba petrezselyemgyökeret, a harmadikba vékony ecetes uborkákat tolunk szorosan, hogy a töltelék „folyamatos” legyen; ennek érdekében a zöldségek meg az uborka elkeskenyülő végét levágjuk, nem tesszük bele.

Sóval, fokhagymával ízesített vizet forralunk, majd a húst beletéve, puhára főzzük. Alaposan lecsepegtetjük, és a deszkán vastagon szétterített pirospaprikába forgatjuk, hogy körös-körül szép piros legyen. Alaposan lehűtjük, és nagyon vékonyan szeleteljük fel. Nemcsak finom, de nagyon szép hideg pecsenye.

https://receptneked.wps.hu/sertes/pottyos-pecsenye/