Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rablóhús recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 szelet csontnélküli sertéskaraj
  • 30 dkg gomba
  • 4 fej vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • só
  • bors

A sütéshez

  • olaj

Elkészítése

A jó vastag hússzeleteket sóval, borssal bedörzsöljük, és ötforintos nagyságú érméket vágunk belőle. A hagymát karikákra vágjuk, vigyázva, hogy a szeletek egészben maradjanak, és a szalonnából egy milliméter vastagságú akkora szeleteket vágunk, mint a húsdarabok.

A boltban kapható nyársakra a hozzávalókat szorosan felhúzzuk, ügyelve, hogy a hús egyik oldalára szalonna, a másikra meg hagyma kerüljön, ugyanígy az egészben nyársra húzott gombát is szalonna és hagyma ölelje körül.

A nyársra húzott rablóhúst bő, forró olajban kisütjük, vagy a sütőben, a nyársat a tepsi két oldalára fektetve, megsütjük. Nyáron a szabadban faszénparázs fölött is süthetjük a rablópecsenyét.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rablohus-2/