Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ragacsos oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 2 személyre

  • 50 dkg oldalas
  • 2-4 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál balzsamecet
  • 2 evőkanál méz (vagy cukor)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis darab friss gyömbér
  • só
  • bors

Tálaláshoz

  • főtt rizs
  • szezámmag
  • chilipehely

Elkészítése

A hozzávalókat a hús kivételével lábasba mérjük. A megmosott, feldarabolt húst is az edénybe tesszük, megforgatjuk a szószban, és felöntjük annyi vízzel, amennyi félig ellepi.

Felforraljuk, majd visszavesszük a lángot takarékra, és fedő alatt addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Ekkor a fedőt eltávolítjuk, és nagy lángon beforraljuk az ételt.

Ettől ragacsos lesz a hús bevonata. Tányérra szedjük, megszórjuk szezámmaggal és chilivel.

https://receptneked.wps.hu/sertes/ragacsos-oldalas-2/