Hozzávalók:
- 1 kg oldalas
- só
- őrölt bors
Burgonyapüré:
- 1 kg burgonya
- 1,5 dl tej
- só
- 1 ek folyékony margarin
Mázhoz:
- 4 tk méz
- 8 tk ketchup
- 2 tk balzsamecet
- 2 tk mustár
- 4 tk olívaolaj
Elkészítése:
Az oldalast bordánként bevagdossuk, sózzuk, borsozzuk mindkét oldalát. Félretesszük egy bő fél órára.
A mázhoz valókat összekeverjük. Egy tepsit alufóliával kibélelünk, 1,5 dl vizet öntünk bele.
Az oldalas mindkét oldalát bekenjük a mázas keverékkel.
A tepsibe rakjuk, majd befedjük a tepsi tetejét is fóliával. 250 fokra előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
Ezután a fóliát levesszük a tetejéről, és még kb. 10 percet sütjük. Nagyon finom, ízletes.
Burgonyapüré készítése:
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, gerezdekre vágjuk. Sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
A burgonyára öntjük a tejet, és folyékony margarinnal összetörjük.