Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ragadós-ropogós oldalas recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 6-8 csontos oldalas
  • fokhagyma
  • friss gyömbér
  • chili paprika (szárított)
  • csillagánizs (elhagyható, de nem éri meg kihagyni)
  • méz
  • fehérborecet, vagy sima ecet
  • citromlé
  • só
  • bors
  • csirke alaplé (3 dl)


Elkészítése:

Az oldalasokat alaposan sózzuk, borsozzuk sütés előtt. Kevés olajon, serpenyőben hirtelen megpirítjuk minden oldalát, hogy egy világosbarna, ropogós kérget kapjanak. Hozzáadjuk a következőket: apróra zúzott fokhagyma, darált csípős, és őrölt édes paprika, szeletelt gyömbér, egész csillagánizs, grill fűszer. Ezekkel lepirítjuk, közben felöntjük 3 dl csirkehús alaplével (kockából is jó), megöntözzük az ecettel, és egy citrom levét ráfacsarjuk.

Pirulás közben megszórjuk grillfűszerrel, és amikor már szép színe van, ráöntünk egyenletesen kb. 2 evőkanál mézet, és hozzáadunk karikázott friss zöldhagymát. A levében pirítjuk még kb. 10 percig, majd a 190 fokos sütőbe tesszük, hozzáöntve még egy kis alaplét, hogy tovább puhuljon, és készre süljön.

[box style=”info”]Alaposan meg kell pirítani a húst, a hozzáadott fűszerekkel, figyelve arra, hogy szép pirosra süljön, és csak aztán kerüljön a sütőbe. Rizzsel lehet tálalni.[/box]

https://receptneked.wps.hu/sertes/ragados-ropogos-oldalas/