Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott fasírt recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 2 darab zsemle
  • 2 db tojás
  • 4 db keményre főtt tojás
  • őrölt kömény
  • őrölt bors
  • ételízesítő
  • bacon (kockázva )
  • 2 dl tejföl
  • olaj
  • kevés zsemlemorzsa

Elkészítése

A tojások közül négyet keményre főzünk, megtisztítjuk, és felkarikázzuk. A zsemléket vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk. A darált húshoz hozzáadjuk a két nyers tojást, a kifacsart zsemléket és a fűszereket, majd alaposan összedolgozzuk.

Egy kiolajozott sütőtál aljába belenyomkodjuk a húsos massza felét. Erre sorakoztatjuk a főtt tojáskarikákat, megszórjuk a felkockázott baconnel, majd befedjük a maradék darált húsos keverékkel. A tetejére rákenjük a tejfölt, megszórjuk kevés zsemlemorzsával, és előmelegített sütőben, 180 fokon készre sütjük.

Tipp

A tetejére szórhatunk reszelt sajtot is, így még ízletesebb lesz. Köretként friss salátával, főzelékkel vagy savanyúsággal tálalhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rakott-fasirt-2/