Elkészítése
Először megpucoljuk a krumplit, majd ujjnyi vékonyra karikázzuk. A vöröshagymát is megpucoljuk, és karikákra szeleteljük. A húst megmossuk, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk.
Egy tepsit vagy nagyobb hőálló tálat kiolajozunk, és az alját teljesen beborítjuk szalonnaszeletekkel. Erre a rétegre rárakjuk a krumpli felét, majd a káposzta felét. A káposztára ráfektetjük a fűszerezett hússzeleteket, a húsra rászórjuk a vöröshagymát, majd ismét káposzta következik. Végül a tetejére a maradék krumplit helyezzük.
A tepsit vagy tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben körülbelül egy-másfél óra alatt megsütjük. A sütés végén levesszük a fóliát, és még körülbelül fél órán át pirítjuk a tetejét, amíg szép aranybarna lesz. Aki szereti, a tálalás előtt tejfölt is tehet a tetejére.


