Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott káposztás tarja recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg krumpli
  • 4 szelet tarja (csont nélkül)
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 6 szelet füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • só
  • bors
  • kevés olaj

Elkészítése

Először megpucoljuk a krumplit, majd ujjnyi vékonyra karikázzuk. A vöröshagymát is megpucoljuk, és karikákra szeleteljük. A húst megmossuk, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk.

Egy tepsit vagy nagyobb hőálló tálat kiolajozunk, és az alját teljesen beborítjuk szalonnaszeletekkel. Erre a rétegre rárakjuk a krumpli felét, majd a káposzta felét. A káposztára ráfektetjük a fűszerezett hússzeleteket, a húsra rászórjuk a vöröshagymát, majd ismét káposzta következik. Végül a tetejére a maradék krumplit helyezzük.

A tepsit vagy tálat alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben körülbelül egy-másfél óra alatt megsütjük. A sütés végén levesszük a fóliát, és még körülbelül fél órán át pirítjuk a tetejét, amíg szép aranybarna lesz. Aki szereti, a tálalás előtt tejfölt is tehet a tetejére.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rakott-kaposztas-tarja/