Elkészítése
Hozzávalók:
- 10 szelet csont nélküli karaj
- só
- bors
- liszt a panírhoz
Töltelékhez:
- 2 zsemle, vagy 2 szelet kenyér
- fél doboz csemegekukorica
- 20 dkg trappista sajt reszelve
- 1 kis pohár tejföl
- 1 tojás
- só
- bors
- ételízesítő
- petrezselyem
- metélőhagyma
- 1 közepes fej lila hagyma apróra vágva
Elkészítése:
A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk, és átsütjük mindkét oldalát. Kizsírozott tepsibe szedjük ki.
A zsemléket vízbe áztatjuk, kicsavarjuk, és jó alaposan összekeverjük a többi hozzávalóval (a sajtból kb. 5 dkg-ot teszünk bele), majd a hús tetejére halmozzuk.
A húsok alá kb 1,5 dl vizet öntünk, alufóliával letakarjuk, és előmelegített sütőbe tesszük. Mielőtt teljesen készre sülne. levesszük a fóliát, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és pár percre visszatoljuk a sütőbe míg jól ráolvad a sajt.
Jó étvágyat!
[box style=”info”]A recept csirkemellből (vagy más húsból) is elkészíthető.[/box]

