Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Rakott karaj recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg burgonya (hámozatlanul)
  • 8 szelet karaj
  • pirospaprika
  • só
  • bors
  • 30 dkg császárszalonna (vagy bacon)
  • 2 fej vöröshagyma
  • mustár
  • 450 g tejföl
  • 20 dkg reszelt sajt
  • kevés olaj

Elkészítése

A burgonyákat héjában félig puhára főzzük, majd kihűtjük. Ha kihűlt, akkor meghámozzuk és karikára vágjuk.

A hagymát meghámozzuk, majd a szalonnával együtt apróra vágjuk.

A karajszeleteket kissé kiklopfoljuk, de ne legyen túl vékony! Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, majd a húsok mindkét oldalára kérget pirítunk.

A visszamaradt olajon megdinszteljük a hagymát kissé, majd hozzáadjuk a szalonnát és még kb 5 percig pirítjuk az egészet.

Egy közepes tepsit kissé kivajazzuk vagy olajjal kikeknjük, majd beletesszük a burgonyát. Sózzuk, borsozzuk és megszórjuk pirospaprikával. Ezután rászórjuk a hagymás-szalonnás keverék 3/4-ed részét, majd rákenjük a simára kevert tejföl.

Rátesszük a tetejére a húsokat, majd sózzuk és borsozzuk, majd megkenjük mustárral jó alaposan. Rászórjuk a sajtot, majd a maradék hagymás szalonnát.

Lefedés nélkül 180 fokon sütjük kb 45 percig.

https://receptneked.wps.hu/sertes/rakott-karaj-5/